Plase anti-insecte

Plase impotriva insectelor (sitele de tantari) se monteaza in deschiderile ferestrelor sau usilor.

Plase impotriva insectelor sunt prinse cu ajutorul unor cleme montate pe cadrul din aluminiu, acestea asigurand pozitia fixa in deschiderea ferestrei sau a usii. Indepartarea lor se face cu usurinta, prin rotirea clemelor.

Plasele mobile sunt de mai multe tipuri:

– Plase tip rulou: alcatuite dintr-o carcasa fixata intr-un cadru aplicat pe tamplaria geamului, carcasa care contine un kit de actionare al plasei propriu-zise, astfel incat, prin rulare, plasa poate fi inchisa sau deschisa. Sunt o varianta functionala foarte buna, in special pentru ferestrele care sunt prevazute cu rulouri. Cadrul lor si carcasa sunt confectionate din Alumniu sau PVC, alb sau in alte culori in concordanta cu tamplaria; ruloul are de asemenea un sistem care previne ridicarea accidental a plasei.

– Plase cu balamale: potrivite pentru orice tip de fereastra; plasele de tantari cu balamale se monteaza pe exteriorul tocului ferestrei, avand deschiderea batanta spre exteriorul ferestrei, insa exista optiunea blocarii lor pe pozitia inchis. Sistemul de prindere este cu balamale, ceea ce va puteti da seama si din denumirea lor. Plasele de tantari cu balamale contin si un sistem de inchidere si manere de actionare usor de actionat. Plasele de tantari cu balamale pot fi montate sau demontate foarte usor, intretinerea lor necesitand efort minim, plasele de tantari cu balamale avand nevoie doar de curatare periodica. Plasele de tantari cu balamale se demonteaza pe timpul iernii, pentru a preveni deteriorarea cauzata de ger, demontarea realizandu-se foarte usor.

– Plase culisante: folosite pentru deschideri de dimensiuni mai mari (usi terase, etc.). Cadrul plasei gliseaza intre 2 ghidaje (superior si inferior), fiind prevazute cu role care le asigura actionarea facila.

Toate plasele sunt confectionate din profil de aluminiu, diferite tipuri si culori. Plasele tip rulou pot fi confectionate si din PVC, de asemenea in diferite tipuri si culori.