Rulouri exterioare

Rulouri exterioare pentru ferestre sau usi contribuie la sporirea gradului de confort al locuintelor. Ele ofera protectie termica si fonica. Acestea sunt alcatuite din carcasa, covor, ghidaje si mecanism.

Rulouri exterioare: ofera un grad ridicat de protectie fata de caldura solara si izoleaza termic locuinta in timpul sezonului rece. De asemenea, izoleaza incaperile din punct de vedere fonic si ofera protectie impotriva actiunilor externe de ordin mecanic. Rulourile va ofera oportunitatea de a obtura lumina complet si asigura confortul si intimitatea specifica unui camin familial.

In timpul sezonului cald, reprezinta o bariera constanta impotriva caldurii exterioare, iar in timpul anotimpurilor reci mentin un echilibru termic constant. Acestea sunt produse foarte durabile, a caror testare anterioara asigura indeplinirea standardelor calitative necesare.

Carcasa ruloului este confectionata din tabla zincata sau din aluminiu. Fiind vopsita in camp electrostatic (in diferite culori), ofera rezistenta la intemperii si asigura durabilitatea in timp.

Covorul este format din lamele care pot fi din PVC sau tabla de Aluminiu, umplute cu spuma poliuretanica.

Ghidajele, din PVC sau Aluminiu, asigura rularea lamelelor, permitand deschiderea sau inchiderea ruloului.

Mecanismul asigura functionarea propriu-zisa si este pozitionat in carcasa. Poate fi actionat manual prin intermediul unei benzi textile sau cu ajutorul unui motor electric (intrerupator sau telecomanda). Banda textila cu ajutorul careia sunt actionate rulourile manuale este rulata intr-un dispozitiv recuperator montat pe tamplaria geamului, la interior.

Rulourile exterioare pot fi montate pe tamplaria geamurilor, in doua moduri: SUPRAPUSE sau APLICATE.

In functie de materialul folosit la confectionarea covorului, lamele din PVC sau Aluminiu, rulourile exterioare sunt numite rulouri exterioare PVC sau rulouri exterioare Aluminiu. Rulourile din aluminiu ofera un grad de protectie fonica si termica mai ridicat decat cele PVC, fiind si mai rezistente la actiunea razelor solare.

In functie de preferinte, pot fi alese culori variate pentru materialele folosite: alb, maro, stejar auriu, nuc, gri antracit, wenge.